0,00 € aportat
0 Donors

 

 

Si t’ha agradat el documental i vols que se’n segueixin fent, siusplau, pensa en fer una aportació econòmica pel visionat de 3€, 5€ o 10€ més avall.

El 5 d’abril de 1976, pocs mesos després de la mort de Franco, un grup de presos d’ETA politico-militar organitzaren una fuga a la presó de Segovia. Aquest seria el seu segon intent. El primer, a l’any 1975, va fallar per la presència d’un infiltrat. Els 24 membres de la fuga i els 5 del comandament exterior van intentar creuar la frontera amb França per escapar. Només hi va haver una víctima mortal durant l’acció: l’Oriol Solé Sugranyes (MIL), que va ser assolit pels projectils de la guàrdia civil.

Aquest documental pren com a punt de partida la mort del meu tiet Oriol. Intentant profunditzar en les circumstàncies de la seva mort vaig conèixer els seus companys i companyes de fuga. Les converses amb ells m’han permès descobrir la realitat d’una part d’Euskadi de finals de la dictadura. Quins són els motius pels quals uns joves decideixen entrar a ETA? La reflexió sobre la lluita que ells van dur a terme fa més de tres dècades, ens ajuda a fer un anàlisis sobre el passat, el present (acabada l’activitat armada d’ETA) i el futur d’Euskal Herria.

La teva aportació
Details
Pagament
Escull la teva forma de pagament