65.70% Raised
36.210,00 € aportat de 55.112,00 € objectiu
12 Donors
182 dies

 

Aquest documental neix com a denúncia a la impunitat, la passivitat i l’oblit al que s’ha sotmés aquest cas durant anys i, també, vol ser un homenatge al lema repetit una i mil vegades a totes les mobilitzacions que s’han fet durant aquests 26 anys de lluita; PEDRO, HERMANO, NOSOTROS NO OLVIDAMOS.

Perquè, si alguna cosa ens ha ensenyat la tenacitat de la seva família en aquesta lluita, el seu compromís incansable i la solidaritat en vers a qualsevol injustícia, vingui d’on vingui, i reprimeixi a qui reprimeixi, és que: Sí, hi ha un mur que separa el NOSALTRES i l’ELLS.
I tu? A quina banda del mur estàs?

El 15 de desembre de 1992, Pedro Álvarez, un jove de 20 anys de la Verneda, és assassinat a l’Hospitalet de Llobregat en una discussió de trànsit a mans d’un policia nacional. Un policia que, al llarg d’aquests 26 anys, s’ha beneficiat d’un sistema judicial fet a mida per a la seva impunitat, d’unes Forces de Seguretat de l’Estat corporativistes i d’uns representants polítics incapaços d’enfrontar-se a qualsevol causa d’abús policial.

Per fer front a aquest còctel arrenca la lluita antirrepressiva en actiu més antiga d’Europa, amb la família d’en Pedro com a motor. Una família obrera, perseverant, i de referència dins i fora dels moviments socials.

La història d’en Pedro és la metàfora de com de la mort en neix vida. Gràcies a aquesta lluita titànica, del carrer vers el sistema, són moltes les generacions d’activistes que se n’han nodrit donant vida a diferents espais polítics dins dels moviments socials. Es pot afirmar amb rotunditat que, si no fos pel cas d’en Pedro Álvarez, la Catalunya de base no tindria res a veure amb el que és en l’actualitat.

Pressupost

  • Pre-producció: 3.450 €
  • Producció: 27.902 €
  • Finalització: 8.250 €
  • Distribució: 15.500 €

Pots veure el tràiler aquí: